tisdag 31 december 2013

31 december 2013...


Pelle, Carina och Mark möter upp vid NSS. Det är en gråmulen sista dag på året. Paddlar under Oscarsbron och styr norrut längs Bedarön. Det blåser friska sydvästliga vindar. Vi får vinden i ryggen. Rundar Örnäsudden och vidare mot Södra Stegholmen. Nu friskar vinden i och vi paddlar i motvind. Passerar Äspskär och tar sikte på Sandskär. Det grundar upp på Sandskärs norra sida och vågorna bryter. Når snart Gårdssundet. Kommer ut på Gårdsfjärden och vi får åter vinden i ryggen. Stiger nöjda iland vid NSS.




Tack Mark, Pelle och Carina för en härlig tur runt Bedarön...

måndag 30 december 2013

Kaffe vid havet...


Närmar oss sista dagen på året. Det skymmer. Äter Gulaschsoppa och dricker kaffe vid havet. Vågorna sköljer upp över stranden. Man kan höra hur kullerstenarna ändra läge. När vi åker hemåt möter vi saltbilen.


torsdag 26 december 2013

Promenad till Fjättern...


Annandag jul. Några plusgrader i luften och vindstilla. Det har blåst några dagar. Nu är allt stilla och tyst. Tar en promenad i skogen. Kommer efter en stund fram till Fjättern som ligger spegelblank. Äter Pytt i panna och ägg. Dricker kaffe. Allt är stilla. Inte en krusning så långt ögat når...





lördag 7 december 2013

Promenad och kaffe vid havet...


Det är lördag eftermiddag. Två minusgrader. Solen håller på att gå ned. Tar oss ut till Torö Stenstrand. En kort promenad på kullerstenarna. Isen klänger sig fast i stängslet. Det blåser friskt. Söker lä bland martallarna. Breder ut en filt. Dricker en varm kopp kaffe och äter en bit italiensk pizza.På hemvägen en tur runt Ringvägen. Stannar till i Drottningviken. Solen har gått ner. Det mörknar.