tisdag 28 juni 2011

En liten kvällstur...

  
Det är kväll. Men fortfarande ljust. Vinden har avtagit och havet ligger stilla. Förbereder lite sallad och kaffe. Tar bilen till NSS kanotlada. Packar kajakerna för en kvällstur. Paddlar sakta ner längs Gårdsfjärden. Rundar yttre Gårdens sydspetts. Solen ligger lågt. Går iland på en kobbe som värms upp av kvällen sista solstrålar. Äter sallad och dricker kaffe. 

Tärnorna är irriterade över att deras klippa lånas för en stund av obehöriga gäster. Solen går ner. Ljumna vindar sveper över vattnet. Havet ligger stilla. Ett fartyg går förbi. Efter en stund drar vågorna upp över klipporna. Paddlar hemåt. Allt är tyst och stilla. Drar upp kajakerna vid 23-tiden. Det är fortfarande ljust ute...







Tack Karin för en underbar kväll vid havet...

lördag 25 juni 2011

Midsommartur runt Järflotta...


Det blåser sydvästliga vindar och solen lyser från en klarblå himmel. Vi har packat för en midsommartur kring Järflotta. Strax efter lunch möter Pelle, Carina, Malin och Jonas  upp Karin och mig vid NSS. Tar oss söder ut genom Dragets kanal. Vi går iland på Örudden. Packar ur och slår upp tälten. Dukar fram maten. Äter och dricker en underbar midsommarmiddag. Sover gott. 

Paddlar hemåt över Konabbsfjärden. Det går lite sjö. Tar oss upp längs Järflottas östra sida. Äter lunch i Skvallerhamn. Himlen färgas mörk och åskan mullrar i fjärran. Paddlar över Gårdsfjärden mot Yttre Gårdens sydspetts. Säger hej då till Pelle, Carina, Malin och Jonas som ska övernatt en natt till. Trötta och belåtna drar vi upp kajakerna på NSS brygga.




Tack Karin, Pelle, Carina, Malin och Jonas för en härlig midsommartur...

tisdag 7 juni 2011

Afterworkpaddling...


Det är tisdag och klockan är strax efter klockan fem. Möter upp några paddlingssugna arbetskamrater vid Nynäs Havsbad. Solen lyser från en klarblå himmel. Det är nästan vindstilla och varmt. Vilken start på sommarvädret! Tar ner kajakerna och lägger i. Vi paddlar norrut. Förbi Örnäsudden. Går iland på södra udden av Södra Stegholmen. Pelle har köpt med sig sushi. Äter och njuter av kvällssolen. Vi paddlar vidare i den lilla skärgård som Bedaröns östra sida erbjuder. Havet ligger spegelblankt. Allt är stilla. Vi drar upp kajakerna strax efter klockan nio.








Tack för en härlig kvällspaddling...

måndag 6 juni 2011

Några dagar på norra Öland...


Tar bilen ner till Öland. Det är mitt första besök. Solen lyser genom bilrutan. Det känns skönt att vara på väg. Vi passerar över högdelen av Ölandsbron. Kalmarsund breder ut sig. Det far några båtar över sundet. Åker vidare norrut och kommer fram till stugan vid Djurstad. Vi blir glatt emottagna. Vi äter och tar en promenad till havet på Ölands östra sida. Havet ligger stilla. Det är skyningstimmen när den är som vackrast. Några hundar skäller vilt från en gård. Hästar galopperar i en hage. Daggen kommer smygande. Hinner med att se några av Ölands norra delar. Det är redan sommar och mycket står i full blom. Konstaterar att Öland är en vacker plats. Tack för gästfriheten...










Tack för några underbara sommardagar på Öland...


fredag 3 juni 2011

Paddling kring Landsort...


Peter söker vågen...

Det är onsdag eftermiddag och en härlig helg och efterlängtad ledighet ligger och framför oss. Packar mat och kläder för några dagar. Tar cykeln ner till NSS. Solen strålar från en klar himmel. En studentfest förbereds på klubbstugan. Medan jag väntar bjuds det på ett svalkande glas champagne. Tack Magnus! Rickard kommer och har redan Pelles och sin kajak på taket. Vi packar in och spänner fast ännu en kajak på takräcket. 

Ute vid Ankarudden väntar Magnus och Peter. Vi packar kajakerna och lägger ut. Tar oss ut via Krokskär och styr mot Landsorts Norrudde. Går iland och packar ur. Slår upp tälten och lagar mat. Njuter i kvällssolen. Udden står i full blom och jag konstaterar att sommaren äntligen är här. Sover gott. När jag vaknar rycker vinden i tältduken. Vågorna krusar sig och det bildas vita gäss. Vågor är det vi alla har hoppats på! Vi äter frukost och låter tälten stå kvar över dagen. 

Tar oss ner på Landsorts östra sida. Det blåser från sydväst och vi söker oss nära klippkanten för att få skydd mot vinden. Går iland i Östra hamnen. I väntan på att affären ska öppna tar vi en promenad upp till fyren. Ser oss omkring i värnen. Äter glass på kajen. Lotsbåtens Båtsman bjuder oss på en rundvandring. Vi får en generös förevisning om hur Lotsbåten fungerar. Han upplyser oss om att det blåser 11 sekundmeter. 

Vi lägger ut från Österhamn och paddlar vidare. Rundar Landsorts sydspets. Vågorna slår upp mot klipporna. Vi håller ut en bit för att kunna surfa upp på norrsidan. Vi möter några sportfiskare som ligger och guppar i vågorna. Vi håller ihop gruppen så att alla är med. Glada och nöjda äter vi lunch. Paddlar österut mot Grässkär. Hittar några intressanta spottar och under eftermiddagen leker vi i vågorna. Mot kvällen avtar vinden. Äter, dricker kaffe och småljuger fram emot småtimmarna. På fredagsmorgonen paddlar jag och Pelle in mot Ankarudden. Carina kommer och hämtar…





 Peter, Rickard och Pelle söker vågor...

Rickard hittar vågen...



Rickard styr in bland klipporna...

Peter fångar en våg...

Peter kollar in vågorna...



Tack Magnus, Pelle, Rickard och Peter får några riktigt trevliga dagar...