lördag 27 mars 2010

Isen börjar ge vika...



När jag kommer ner till kajakladan faller ett lätt regn. Dimman sveper in gårdsfjärden. Det har bildats en liten glipa längs med strandkanten. Isen håller på att ge vika. För första gången på mycket länge går det att sjösätta nedanför kajakladan. Vintern håller på att släppa greppet. Paddlar ut på Gårdsfjärden och håller ner längs Ringvägen. Det är vindstilla och sjöfågel hörs på håll genom dimman. Det är ett magiskt ljus. Svanarna äter ikapp det dom gått miste om under den stränga vinterkylan. Regnet upphör. Vid Knappelskär har ett istäcke packats ihop. Dyningen gör att iskanterna skaver mot varandra och ger ifrån sig ett krasande ljud. Det känns underbart att våren är påväg...




lördag 20 mars 2010

Då var det äntligen dags igen...



Lördag morgon. Det är några plusgrader i luften och vattendroppar hörs porla från taket. Vinden friskar i från sydväst. Pelle ringer och frågar om vi skall ta en tur. Sist jag var ute och paddlade var den 3:e januari. Äntligen! Det är öppet vatten vid norra hamnen. Packar och cyklar iväg till Pelles fisk. Solen värmer. Några fågelskådare står och prickar sjöfågel. Dagen till ära har jag krupit i min nya torrdräkt.

En Palm Aleutian och den sitter perfekt. Passade på att beställa en ny torrdräkt från England. Pundet har sjunkit till en rekordlåg nivå. Pelle dyker strax upp med två Tiderace kajaker på taket. Lyfter av kajakerna. Packar ner min utrustning och mig själv i en orange Excite. Glider ljudlöst ner i vattnet. Paddlar iväg ner mot Norra Stegholmen. När vi rundrar ön rullar en härlig dyning in. På Södra Stegholmen tar vi oss upp på isen. Packar upp fikat och dricker kaffe och äter smörgås i solskenet. Tiderace - Exite är otroligt trevlig kajak att paddla. Lekfull och stabil.









Tack Pelle för en riktigt härlig tur i solskenet. Det känns som att vintern till slut håller på att släppa greppet ...