lördag 26 juni 2010

Midsommarpaddling med pappa...Det är midsommarafton och solen lyser från en blå himmel. Under förmiddagen har jag stekt kycklingbitar och gjort i ordning sallad. Samuel och Leon hjälper till att packa ner sovsäckar, tält, kläder, dricka och mat. Vi har sedan länge bokat att vi ska paddla och sova ute. Leon som är nio år har under veckan gått på kanotskola. Första dagen blåste det kraftigt. Andra dagen var gråmulen och ganska sval. Jag var lite orolig att han inte skulle trivas på lägret. Men när jag frågar honom hur veckan har varit svarar han att det varit roligt.

Vi kommer ner till NSS brygga. Det blåser och vinden har börjar driva upp vita gäss på Gårdsfjärden. Jag har lånat en Rival mini från Pelle på Nynäs kajak till Leon. Samuel skall paddla sin Point65. Vi packar kajakerna och lägger ut och paddlar upp mot Oscarsbron för att känna oss för. Vi har vinden i ryggen. Tar oss runt Trehörningen och över farleden. Leon och Samuel kämpar på i vinden. Efter några hunda meter behöver jag bogsera Leon och snart också Samuel. Vid Gårdssund får vi lä och Samuel och Leon kan fortsätta paddla utan hjälp. Vi tar oss ner på östra sidan av Yttre Gården. Jag är imponerad hur barnen kämpar på i vinden. Vi går iland i en skyddad vik med en lång sandstrand på Yttre Gården. Packar ur kajakerna och hjälps åt att bära upp prylarna. Jag reser tältet. Tar fram stormköket och värmer Pitabröd som vi fyller med kyckling, Hummus och fetaostsallad. Efter maten tar vi en promenad över klipporna och besöker några grottor. Vi somnar trötta och belåtna i tältet.

Vaknar av att solen värmer tältet. Stiger upp och dricker kaffe i morgonsolen. Väcker barnen. Leon har hittat benbitar som han samlar i en hög. Äter lunch. Himmelen är stålgrå och det ser ut att dra ihop sig till oväder. Snart hörs åskmuller. Vi packar kajakerna och lägger ut. Det faller ett lätt regn och åskknallarna kommer närmare. Vi har medvind och paddlingen flyter lättare idag än den gjorde igår. Jag farscineras över barnenens förmåga och vilja. De är båda övertygade om att de kommer att klar att paddla ända hem utan att behöva bogseras. Ovädret drar förbi och vinden mojnar. Solen bryter fram. Samuel och Leon är stolta över att ha klarat av att paddla ända hem och vi är alla överens om att det har varit den bästa midsommaraftonen...


Skicka en kommentar