söndag 31 maj 2009

Gotland 21-25 maj

Tack Leif för en mycket trevlig helg på Gotland!

Leon och Pappa på tur till Indianviken

Leon och jag bestämde oss för att ta en tur i kajak. Vi la i kajakerna vid Fagerviken. Målet var att paddla ner en bit på Gårdsfjärden och laga lunch i Indianviken. Himlen är blå och det är strålande solsken. I morgon är det första juni. Sommaren är här. Paddlingen går bra. Det är första gången som Leon paddlar. Lite vingligt till en början. Äter lunch på en klippa. Vi leker kurragömma bland klipporna. Två mycket nöjda "paddlare" kommer iland på eftermiddagen. Stannade till vid Nynäskajak & upplevelse på vägen hem. Leon fick låna en mindre paddel. Tack Pelle!






En mycket "nöjd" kille efter sin första paddeltur.
Vad bra det gick Leon!

söndag 17 maj 2009

Helgtur med Pelle, Carina & 19 elever...

Pelle hade examinationskurs med sina gymnasieelever i kursen "friluftsliv och ledarskap". Jag följde med som extraresurs. Vi kom iväg vid 15-tiden på fredagseftermiddagen.

För mig var det skönt att komma ut efter en ganska hektisk vecka med mycket arbete. Jag upplever att jag blir mer effektiv när jag lyckas bryta mina arbetsveckor med att göra något helt annat. Under helgen visade vädret upp sina finaste sidor med strålande sol och måttliga vindar. Gruppens första stopp blev Knappelskär. De blåste upp och började gå lite sjö. Det kan fort bli stökig sjö runt Knappelskär. Därför beslutades att bära över kajakerna för att inte riskera att någon skulle gå runt. Under kvällen mojnade vinden. Första natten tältade vi i Sågviken. Vattnet låg spegelblankt. Det var ganska trötta och vingliga elever som tidigt kröp ner i sovsäckarna. På lördagen delades eleverna upp i två grupper. Två ledare utsågs som fick i uppgift att navigera och ansvaret att leda gruppen. Vi paddlade upp i Rassa vikar. Redan började viss paddelteknik ta form. Tälten slogs upp för natten vid Örudden. Efter middagen tändes en eld. Det var ganska möra elever som åter kröp ner i sina sovsäckar. Efter lunchen på söndagen var det dags för utvärdering. Eleverna verkade nöjda med sina prestationer under helgen. Kursens innehåll upplevdes motsvara samtligas förväntningar.



Pelle överraskade med att ge sig på att "rolla". Det var härligt att se en mycket "nöjd" Pelle...

På söndagsmorgonen vaknade jag vid 6-tiden. Skogen myllrar av fågelkvitter. Vilken aktivitet! Tog en morgontur i kajaken. Det är nästan vindstilla. När jag är tillbaka vid 8-tiden äts det frukost och packas.

Jag lämnade gruppen efter lunchrasten och paddlade vidare över Gårdsfjärden. Tog en siesta på sydspetsen av Yttre Gården. Jag konstaterar att det börjar bli varmt i luften.

Tack Pelle och Carina! En Mycket givande helg tillsammans med Er & 19 gymnasieelever. Ni är verkligen kompetenta och inspirerande ledare.

torsdag 7 maj 2009

Onsdagskväll i simhallen...

Givande övningar i Ösmo simhall.

Pelle beredd att sätta rollen...

Pelle påväg runt...

Danne rollar...

Hilldings rollar var en fröjd att se...så lekande lätt

Kenneth rollar...

Känner mig riktigt nöjd med att äntligen ha knäckt "koden"...
Nu är det bara att slipa vidare.

Tack för en mycket givande kväll i trevligt sällskap: Pelle, Carina, Hilding, Linda, Mats och Danne

lördag 2 maj 2009

Landsort tur och retur

Härligt med långledigt. Vädret skulle bli strålande. Med mycket sol och svaga sydliga vindar. Bestämde mig för en tur ner till Landsort och eventuellt runda sydspetsen. Kom iväg strax efter 15.00 på fredagseftermiddagen. Paddlar ner längs Järflottas utsida. Det blåser en lätt sydlig vind. Det blir till att paddla i motvind med svag sjö. Rundar sydspetsen och det har mojnat. Bestämmer mig för att övernatta. Får upp Hillebergtältet (Allak). Det har visat sig vara ett underbart funktionellt tält. Bl.a. lätt att sätta upp och ta ner. Lagar mat på en klippa. Havet ligger spegelblankt. Luften är full av fågelsång. Lyssnar på väderrapporten. Det skall bli fortsatta svaga sydliga vindar.



Sover gott. Vaknar vid 7-tiden. Det är frost på kajaken. Äter frukost. Packar ihop och kommer iväg strax efter nio. Det blåser en lätt bris. Paddlar norrut på Järflotta. Det är en lång överfart. För lång. Tar mig därför ner mot Torölandet. Vinden friskar i när jag når norra Landsort. Bestämmer mig för att gå på östra sidan. Segar mig upp till hamnen. Lägger till och äter lunch. Tar en promenad upp till fyren. Packar och ger mig iväg mot sydspetsen. När jag rundar udden börjar det gå lite sjö. De sydliga vindarna ger god surf längs med hela Landsorts västra sida. Enligt väderprognosen skulle det bli sämre väder under söndagen. Därför bestämmer jag mig för att paddla hemåt. Är hemma vid 19.00 tiden. Trött, men nöjd med turen. På onsdag skall vi fortsätta att nöta på rollarna. Skall bli riktigt roligt...