lördag 31 januari 2009

Skymning vid Torö Stenstrand




En vacker kväll i skymningen, kaffe och trevligt sällskap...

Fikapaddling till Stora Rammklöv

Det är lördag morgon. Pelle möter upp vid kanotladan. Kom i säng sent igår och känner mig lite trött. Mulet väder med snö i luften. Det är ett par minusgrader och svag nordostlig vind. Vi packar och lägger i. Jag är tvungen att komplettera klädseln med ett underställ. När vi väl kommer iväg skymtar solen fram mellan molnen. Konstigt vilken inverkan ljustet har. Det gör skillnad. Ljuset piggar upp mig. Vi tar oss igenom Gårdssund och ut till Stora Rammklöv. Vi lägger till i sydviken och tar en fika. Pelle har på min begäran tagit med sig tre Hillebergtält (Nallo 2 GT, Akto, Staika). 


Vi slår upp tälten och Pelle beskriver för och nackdelar.  
Det tält som imponerar och överraskar är Nallo 2 GT. Kan det eventuellt var det tält jag söker? Vi tar oss ner mot sydspetsen av Yttre Gården och paddlar hemåt. Tack Pelle för en trevlig tur och att Du tålmodigt släpade med Dig tälten.

 



söndag 25 januari 2009

Insvept i dimman...

Under helgen har det regnat och varit mulet. Dimman ligger tät när jag vid lunchtid kommer ner till kanotladan. Men det är uppehåll och alldeles vindstilla. Det är några plusgrader i luften. Det har blåst runt 10-12 m/s under fredagsnatten och under lördagen mojnade vinden. Det kommer att gå lite dyning på sydspettsen av Yttre Gården. Tar mig ner längs Bedarön och genom Gårds Sund. Det är ingen sjö och helt vindstilla. Dimman har svept in Gårdsfjärden. Allt är stilla förutom enstaka läten från sjöfågel. På östra sidan tar jag mig ut till Rödkläppen och rundar ön. Jag hör motorljud från en båt som befinner sig på avstånd. Men dimman gör att den inte syns. Lätt dyning rullar in. Vågorna sjöljer upp och över grynnorna. Det är härligt att höra havets brusande. Leker lite i vågorna runt sydspetsen av Yttre Gården. Ljudet från vågorna som sköljer över Simpgrynnan lockar mig ut. Stannar där ute ett tag och bara lyssnar på vågorna.





Ett magisk ljus. En härlig eftermiddag i kajaken...

lördag 17 januari 2009

Första paddelturen...2009

När jag kommer ner till bryggan och gör klart för årets första paddeltur biter vinden i kinderna. Det är -2 grader och sydliga vindar 6 m/s. Det var drygt två veckor sedan jag var ute på sjön. Därför känns det extra skönt att sätta paddeln i vattnet igen.

Att handla prylar är alltid roligt. Orust kajak har just nu sänkt priserna med 40% på några av sina Kokatat flytvästar. Därmed passade jag på att köpa en ProFIT Guide. Det var premiärtur med den nya Kokatat västen. Den sitter perfekt och jag känner mig nöjd. Flytvästens funktionalitet beskrivs mer utförligt vid senare tillfälle.

Jag tar mig ner till Gårdsund och där har isen försvunnit. När jag kommer runt och fram på östra sidan av yttre gården ligger vinden på och därför bestämmer jag mig för att paddla norrut. Det känns skönt att ha den lätta vinden i ryggen. Solen tittar då och då fram mellan molnen. Isen bildrar kragar runt klipphällarna.