lördag 7 februari 2009

Övning med Sjöräddningen i tät dimma...

Det är ett par plusgrader och ingen vind. Bryggorna är insvepta i tät dimma. En flock sjöfåglar har okuperat bryggan och använt den som "toalett".

Vi packar kajakerna och ger oss av och slukas av den täta dimman. Allt är lugnt och stilla endast ljudet av en flock alfåglar hörs på avstånd.

Pelle har gjort upp med sina kollegor på Sjöräddningen om att vi tillsammans skall simulera en nödsituation. Sjöräddningens personal behöver öva. Söder om Yttre Gården ringer vi och larmar. En person i gruppen har "brutit armen" och en har "oroväckande lågt blodsocker". Vi anger vår ungefärliga position och lägger oss sedan tätt med kajakerna och väntar. Strax hörs motorljud och plötsligt dyker Sjöräddningen upp ur dimman. En stödkrage pumpas upp för att spjälka upp den "brutna armen". Havet ligger lugnt. Endast en lätt dyning rullar in över klipporna.

Efter övningen tar vi oss vidare. Vi går iland för nu är vi fikasugna. Pelle kan man lita på! Han har "som vanligt" med sig "bullens pilsnerkorv". Tack för att Du finns Pelle! När korven skall kokas roar/oroar Carina oss genom att försöka elda upp sig själv med hjälp av Primusköket. Mätta och belåtna styr vi hemåt.Tack Pelle, Carina, Linda, Sven och besättningen på Sjöräddningen! Ännu en magisk och givande dag på sjön…
Skicka en kommentar